2022-04-06 438 views
四喜月餅🥮👧🏻諗好多人都試過,最深刻係除咗傳統嘅奶黃月餅,佢地仲有推出啲新穎嘅口味例如伯爵茶味😍。今次收工時間經過尖沙咀店,款式已經唔係淨返好多,所以今次👧🏻都係買啲曲奇🍪/朱古力算🤣。🌟焙茶/桂花烏龍曲奇今次👧🏻就買咗嘅少嘅份量,$25有4安士曲奇,可選2款口味。今次就揀咗兩款茶味曲奇,總共有9塊曲奇,都算幾抵食。論曲奇質感,佢唔係行鬆化路線,而係比較硬身脆口😗,可惜唔太合👧🏻心意。焙茶茶味🍵比較清幽,有粒粒葵瓜子有果仁香。至於烏龍桂花味相對上比較芳香,牛油味🧈亦幾明顯。🌟生朱古力🍫生朱古力係四喜名物,$25有6大粒好抵!松露朱古力入口軟滑,雪得夠凍時入口有d煙韌,不過略嫌朱古力甜度頗高,食1粒朱古力已經覺得好漏🥲。

🌟焙茶/桂花烏龍曲奇

🌟生朱古力🍫