2019-03-13 132 views
🌶🌶四川名菜🌶🌶—👭最近同朋友有D想試下四川菜,所以就揀左間傳聞中比較正宗四川菜兼重囗味嘅🈵️江紅🤔—👀整體來說,環境方面都闊落,比我想像中大,有兩層,樓面乾淨,人流都有,但唔會多到好嘈雜。小編雖然不太吃辣,但依然很愛🈵️江紅的菜。🍽兩小碟前菜方面,特別欣賞蒜泥拍青瓜,青瓜爽脆清甜,經過麻油和蒜泥醃製後,非常入味。—🐟酸菜桂花魚($278)成碟有蔥、薑、酸菜、秀珍菇和桂花魚,材料比想像中少,但味道依然不差。值得贊嘅係佢湯面冇油,湯底飲第一口未feel 到辣,飲多幾口就喉嚨開始嗆辣。桂花魚好新鮮,冇骨,食落有白胡椒味,份量都好多。—🐷蒜泥白肉($58)第一眼就見到白肉包住青瓜片,青瓜片能夠中和番白肉嘅油膩感,厚薄均勻,蒜蓉、生蒜、豉油和辣油不會蓋過白肉的香味。—
🌶🌶四川名菜🌶🌶

🐟酸菜桂花魚($278)

🐷蒜泥白肉($58)

前菜
前菜