2018-03-08 81 views
荃灣 有一間四川菜館 ( 八一蕃巴蜀烤魚店)。適逢 晚飯時間, 所以我們 就在這餐廳 吃晚飯。我們先 order咗酸味 烤魚 ,$188 我選大, 中, 小 辣味。 而我們揀左小辣。等了 一會兒 ,酸辣味 烤魚出場 ,雖然是細邊, 但份量十足, 酸 菜很多 而且有很多紅辣椒, 酸酸辣辣 啲湯底, 熱辣辣香噴撲鼻 , 未食之前 ,已經聞到酸菜的味,非常開胃。烤魚肉質嫩滑 ,唔算多骨, 浸在 濃味 的湯底内, 吸盡湯底的酸辣味, 非常醒胃, 我們很快就 把烤魚掃光了。湯底還可以 作火鍋湯底, 加入 薄切 的 肥牛 ,新鮮 的 生菜、 巧手 美味的 雲吞等。 食火鍋點可以冇啤酒呢 , 朋友order咗一支藍妹啤酒 。 還有一碟小食 , 涼拌青瓜 $28 青瓜口感爽脆 , 調較味道剛剛好。今晚的晚餐已經非常豐富 ,十分滿意。

今晚的晚餐已經非常豐富 ,十分滿意。
2018-03-05
Type of Meal