2017-12-06
20125 views
囝囝今日一歲生日, 所以我地三家人一齊去食自助餐!呢個buffet有個吸引之處就係可以食全段時間, 而且咁啱呢期做緊食蠔既主題, 所以最後就揀黎呢度食!簡單巡左一個圈睇下有咩野食!因為係用蠔做主題, 所以有好多菜式都係加入蠔黎烹調食物, 例如:吉烈蠔, 金蠔炒飯, 忌廉焗蠔等等~沙律及冷盤熱薰麵包區/ 壽司區/ 粉麵檔仲有即開即食生蠔bar , 如果無request, 會每個地方俾一隻, 一set 共三隻. (起初都要排隊拎, 到後期可以任拎架)甜品、水果、雪糕都擺放在餐廳接待處門外.簡單拎左幾塊HAM黎食~呢塊燒牛肉, 好紅血好肥, 好似仲未烤得熟咁...所以食剩好多! 可能係我咁啱切到呢個部位卦...酥盒就唔錯, 幾鬆化.冷盤出面都幾多蟹腳, 都好大隻, 而且又多肉! 正!同埋冷盤個位, 有龍蝦出, 不過限量供應, 要望住幾時有得拎, 因為一出就好快俾客人夾晒! 我家老爺好犀利, 可以夾到好多隻返黎俾我地share!呢個冬陰公湯, 辣味尚可, 不過個人覺得太甜! 無錯, 係太甜! 羊架, 炸物, 金蠔炒飯, 味道也可以!今次我反而試到好多甜品! 盡量每款都試少少! 因為選擇實在太多
簡單巡左一個圈睇下有咩野食!
沙律及冷盤
熱薰
麵包區/ 壽司區/ 粉麵檔
甜品、水果、雪糕都擺放在餐廳接待處門外.
簡單拎左幾塊HAM黎食~
酥盒就唔錯, 幾鬆化.
冷盤出面都幾多蟹腳, 都好大隻, 而且又多肉! 正!
羊架, 炸物, 金蠔炒飯, 味道也可以!
今次我反而試到好多甜品! 盡量每款都試少少! 因為選擇實在太多了! 再加上仲想食movenpick雪糕呢~~
雪糕用玻璃杯裝, 但雪糕球就唔算好大, 一杯大約可放3球, 而且由職員加俾客人的. 除左有十款口味之外, 仲有三款特別口味: 榴槤, 紫薯, 仲有一款忘記左.
我今次都起碼食左9球雪糕呀! 圍晒本啦.
同場其實仲有橙汁, 蘋果汁任添呀, 但客人食完野之後, 每人仲要有一杯飲品!
總括黎講, $400內食個dinner buffet, 仲有任食生蠔, 其實係唔錯!
Other Info. :
當日係囝囝既正日生日, 酒店更送一個完個cheese cake俾我地, 因為太飽關係, 唔想夾硬食, 酒店亦容許我地take away! very good!!
另外, 每位客人更送一杯紅酒/ 白酒添!!