2017-10-08
十月五日,中秋翌日放假,夜晚又出去搵好野食。去寶琳行下,新都城真係幾多野食,但周圍都好多人排隊,唉真無奈,勁肚餓想快啲搵野食都咁難。不過好彩呢間餐廳雖然都多人,但入面啲食客都算食得快走得快,好快就到我喇。其實呢種感覺都有啲似東京既感覺,大家食完飽肚就走,唔會阻住老闆做生意嘛。入到去餐廳,啲裝潢令我諗起上個月既東京之旅,感覺好似(可能岩岩係東京旅行返來唔係好耐,感覺特別深刻)。呢度啲日本野價錢唔係貴,佢係主打吉列野既,無拉面,如果你唔想食炸野既,呢度都有一款飯揀,就係本小妹揀既薑汁豬扒飯定食。呢碗薑汁豬扒飯,如果唔點啲薑汁,塊豬扒係無味架,應該無醃過,不過點左之後都幾好味,仲有碗面豉湯,先係五十幾蚊成set!好抵食呀!晚餐喎大佬!👍🏻呢個就係番茄蛋豬扒小鍋定食。男友話啲湯好鹹,但整體嚟講都算好好味。晚餐兩個人埋單都只係$166好抵食啊!
呢個就係番茄蛋豬扒小鍋定食。男友話啲湯好鹹,但整體嚟講都算好好味。 晚餐兩個人埋單都只係$166好抵食啊!