2018-12-15
懷念日本工作既我,返左香港都一段時間,每次食拉麵都好想搵返日本既味道,今日終於比我遇上入到去已經充滿濃濃既豚骨湯味,就連佈置,海報等都充斥住和風,最細心既係店主為客人預備既荳芽菜!都幾多選擇豚骨原味拉麵 $75叉燒肉愈瘦就愈難制作,呢度既係厚切👍,仲要有3塊,正。味道帶火炙過既甘香,提升左肉既鮮味,係肉質緊左小小。最期待呢隻半熟蛋,真係非常,非常之好味呢位師父除了用心製作之餘,手藝相當不錯,蛋味香濃就連蛋心都吸收左醬油既味道,而且做到蛋汁清而蛋熟,蛋黃就似金黃既琥珀一樣,推薦💪見到menu既章魚小丸子好似好正,叫左一客試,黎到竟然同圖既一樣,$28 大大粒,圓碌碌,仲有6粒,超抵丸上灑滿紫菜絲,木魚同醬汁,未食已經流口水😀 饀料好豐富,外脆內軟,冬天食非常適合,因為放左一陣入面仍然熱呼呼的感覺好似係大阪食既章魚燒一樣「和拉麵」令我重拾回到過去既感覺,好難得既一間心機小店,由店外至內,食物,店員亦相當細心,不停為人客加水同細心,離開時仲有2粒兒時經常食既蜂蜜檸檬糖❤真心希望更多人珍惜呢類型小店💪
都幾多選擇
豚骨原味拉麵 $75
最期待呢隻半熟蛋,真係非常,非常之好味
感覺好似係大阪食既章魚燒一樣
真心希望更多人珍惜呢類型小店💪