2019-05-04 171 views
銅鑼灣京都廣場5樓有間台灣菜,想食台灣野好耐,台灣菜總係好滋味😋小食方面,選擇左鹽酥豆腐,炸到脆卜卜好香,個皮係金黃色。唔會話炸到好油,入面嘅豆腐好嫩滑,一口一件。/蚵仔煎咁出名嘅食物又點會遺留,好多蠔仔,蛋味好香,醬汁好match, 有啲甜。炸紅槽肉,個皮炸得好脆,豬肉夠嫩滑,同埋有小小酒味🤔/主食到我地叫左個農家盛飯再加個干貝櫻花蝦荷葉飯。農家盛飯好多料,有蝦、魚塊、豬肉、雞蛋🥚。配料好足,各種配料都match到,我最中意肥肥豬肉配飯食😂好正👍🏻干貝櫻花蝦荷葉飯又一大驚喜,首先送上枱時已經好香,好大陣蝦香味,飯面鋪滿蝦米仔,飯入面又有肉腸同菇,飯裝滿成個籠,好多好飽好滋味😋/最後甜品時間,都話甜品係我地第二個胃,縱使頭先食得好飽都好,甜品都唔會放過😂芋圓仙草緊係離唔開我地唔五指山,芋圓夠q彈👍🏻
鹽酥豆腐

蚵仔煎
炸紅糟肉

主食到我地叫左個農家盛飯再加個干貝櫻花蝦荷葉飯。
農家盛飯
干貝櫻花蝦荷葉飯

芋圓仙草緊係離唔開我地唔五指山,芋圓夠q彈👍🏻
鹽酥豆腐
蚵仔煎