2020-09-05 1335 views
這天來到《海濱匯》這個連接著商廈的商場, 就在海濱長廊附近,環境幾新淨,有不少新品牌食肆進駐。和朋友行逛完打算買外賣返屋企唔使煮乾手淨腳。。 揀咗這間『香葉灣』 ,食物多元化又啱口味, 而且下午茶套餐非常實惠。😋餐廳都幾闊落舒服,🐘🐘很有泰式渡假嘅feel。鮮茄焗豬扒飯$50 套餐(配熱飲)焗飯熱辣辣,返到屋企仲辣手, 保溫極強!豬扒非常美味,醃得入味又唔會太重手掩蓋原本嘅肉味 , 肉質有咬口唔會乾爭爭 ,也不會出現梳打粉嗱到腍哂, 越食越滋味!鮮茄配合洋蔥醬汁好香, 唔似其他冇心機做嘅紅色汁得個酸字。泰式海鮮炒河 套餐$39(配熱飲)份量好大, 夠鑊氣夠乾身, 海鮮有魷魚,蟹柳,蝦仁仲有好多細細粒嘅蜆肉。 醒目店員不忘放進潮州辣椒油~ 正合心意自己也忘記!炒河味道唔錯, 吃畢也不覺口渴。外賣回家也覺得好吃, 堂食想必更美味!

😋

餐廳都幾闊落舒服,🐘🐘很有泰式渡假嘅feel。

鮮茄焗豬扒飯

鮮茄焗豬扒飯$50 套餐(配熱飲)
焗飯熱辣辣,返到屋企仲辣手, 保溫極強!

鮮茄配合洋蔥醬汁好香, 唔似其他冇心機做嘅紅色汁得個酸字。

泰式海鮮炒河 套餐$39(配熱飲)

外賣回家也覺得好吃, 堂食想必更美味!

鮮茄焗豬扒飯