2009-08-22
店子雖少, 但還蠻有居酒屋FEEL的~ 不過, 係迫D架啦!是夜一行二人, BK左8點, 但遲左, 店員好有禮貌打黎提醒~教我地點去, 服務真係唔似網友們講到咁差!!食物質素絕對比壽司廣高幾倍!! 價錢差唔多啦!!要係香港食新鮮好味正宗既日本菜, 價錢當然相對要付出多好多!!好食就得了! 其實每個人去之前都知見城唔平的了, 但點解最後食完又要話太貴呢?!講返正題, 是夜坐sushi bar... 2個人order了~原隻海膽 - 真係好fresh, 重重既海水味, 再黎既係鮮甜味.. 係個口stay好耐肥TORO - 可以講絕對唔係入口即溶! 但係呢隻味啦!! 味道對了, 什麼也對了! 很好吃!油甘魚腩 - 魚味足, 相對其他平較一般!!牡丹蝦 - 很好吃!! 真的很好吃! 唔會起膠! 鮮味十足! 個蝦頭亦炸到岩岩好!!! 好好食! encore~秋刀魚 - 嘩! 突然發現新大陸咁!! 口感偏淋, 但個味好獨特!! 好好味!! 愛上了!! encore!!!!池魚 - 其實好怕食池魚, 因為怕佢腥!! 但佢呢到係用深海戈種, 無事~ OKAY LA!!sushi 方面有...海膽 -
教我地點去, 服務真係唔似網友們講到咁差!!
食物質素絕對比壽司廣高幾倍!! 價錢差唔多啦!!
油甘魚腩 - 魚味足, 相對其他平較一般!!
sushi 方面有...
海膽 - 雖然唔及原隻戈D咁好味, 但都真係值回票價!! encore!!
三文魚子 - 唔係係HK食過最好味既~ 但都好唔錯了!! 值得再食~
帶子 - 唯一覺得麻麻的~!!!! 係有鮮甜味, 但係爭咁D!! 下次唔會ORDER~
左口 - 好爽口!! 少有食到的水準!!
秋刀 - 忍唔住...... ENCORE多件SUSHI... 太好味了!!
最後整多個溫室蜜瓜作結!! 蜜瓜雪個溫度剛好~ 好冰凍, 多水同好甜!!
就算自己去買廿百蚊個既溫室蜜瓜返去食都唔知點解唔及見城好食 T^T
價錢係貴左D, 但真係覺得好滿足!!! 比起去喜來登, 見城會更吸引點!!