2021-10-05 134 views
去咗朋友屋企附近新開嘅居酒屋🏮,簡約木系裝修,感覺非常地道和舒閒,店員服務態度一流,親切有禮,如果講埋日文感覺真係好似去咗轉日本🇯🇵一坐低店員會為每枱上一個餐前小食,係廚師自己整嘅西班牙鯷魚醬,鯷魚醬好鮮味配上新鮮爽口嘅蔬菜條,好開胃🤩🥢松葉蟹膏豆腐 $45好濃郁嘅蟹膏味😋面頭仲有三文魚籽咬落好鮮甜,配埋食真係好正呀!🥗牛油果香煎蟹肉餅沙律 $118蟹肉餅大塊得嚟好足料,沙律菜新鮮爽脆❣️🥚松葉蟹膏蟹肉茶碗蒸 $58面頭有蟹膏同蟹籽,好鮮甜,配埋滑滑嘅蒸蛋,正!🦀松葉蟹味噌甲羅燒伴燒鱈魚$118蟹殼裝住滿滿嘅蟹膏、蟹籽、蟹肉撈勻後再搽上鱈魚片上,鱈魚片脆卜卜,蟹膏好鮮甜,食完好滋味!🍣千府火炙盛盒 $198入面有4款壽司🍣每款有兩件,火炙過後中拖羅同三文魚非常甘香、北海道帆立貝彈牙鮮甜,而左口魚裙邊好肥美入口即溶🐖伊比利亞黑毛豬叉燒配溫泉玉子 $148伊比利亞豬食橡果同香草長大嘅,所以肉味香濃,肉嫩多汁,口感遠勝過一般嘅豬肉,再點上撈勻嘅溫泉蛋,令人回味不已🍢日本天使蝦$20@ 日本黑豚肉腸 $28@串燒叫咗呢兩款,燒得好香好入味🗻宇治抹茶十勝紅豆布丁 $48甜品以富士山造型,十

松葉蟹膏豆腐

🥢松葉蟹膏豆腐 $45

🥗牛油果香煎蟹肉餅沙律 $118
蟹肉餅大塊得嚟好足料,沙律菜新鮮爽脆❣️
松葉蟹膏蟹肉茶碗蒸

🥚松葉蟹膏蟹肉茶碗蒸 $58
面頭有蟹膏同蟹籽,好鮮甜,配埋滑滑嘅蒸蛋,正!

🦀松葉蟹味噌甲羅燒伴燒鱈魚$118
千府火炙盛盒

🍣千府火炙盛盒 $198

🐖伊比利亞黑毛豬叉燒配溫泉玉子 $148

🍢日本天使蝦$20@
日本黑豚肉腸 $28@
串燒叫咗呢兩款,燒得好香好入味

🗻宇治抹茶十勝紅豆布丁 $48
甜品以富士山造型,十分吸晴👀抹茶味濃郁配埋甜甜哋嘅紅豆同cream非常夾

整體我同朋友非常滿意,下次一定會再嚟!
松葉蟹膏豆腐
松葉蟹膏蟹肉茶碗蒸