2023-03-28
今個月要慶祝爸爸媽媽結婚周年紀念,聽到朋友介紹呢間壽司店好高質,就試下外賣返屋企慢慢食!店舖裝修得好乾淨企理,對於食刺身壽司嘅客人嚟講,係信心保證(亦係必要嘅保證)!壽司同刺身嘅選擇非常多,而且數量都可以揀,當然叫越多就越抵啦。落單之後,就見到廚房裏面師傅開始準備,確保新鮮!而令我驚訝嘅係,廚房同冷凍櫃嘅位置同鋪面差唔多大,睇得出店主好有誠意,要確保食材新鮮同乾淨。當然最重要嘅係食物質素非常高!例如必食嘅三文魚刺身都好厚身,而且肥瘦均勻,建議唔加豉油,直接食佢鮮味!甜蝦比平時見到嘅大條好多,而且肉質好Q彈,完全冇腥味,非常新鮮。另外都好推薦大家試吓三文魚忌廉芝士卷,喺其他地方比較少見嘅選擇。忌廉芝士嘅Creamy加上三文魚嘅鮮味,成件事好有趣,食完想再食!值得一提嘅係,唔好睇佢店舖細細,但都有提供全港外送服務。而且亦都有好多定食,便當,丼飯嘅選擇,價錢都相當合理!係值得推薦嘅好地方。