2019-06-18
去完反送中,雖然有d攰,但係又點可以唔理爸爸呢!為左同爸爸慶祝父親節,做仔女既當然要請佢食餐好。係門口見到有2個雪櫃係到,入面仲放左好多唔同種類既牛肉同部位。係店員既介紹下,我地叫左幾道平時餐廳比較少有既菜式。海毛蝦 店員介紹係龍蝦科之一,比較細隻外殻用火烤過,上到枱已經好香,蝦肉爽彈彈牙而且保留蝦既甜味。大花蛤仲配有高質蒜蓉法包。花蛤既鮮味溶入忌廉汁裏面,蒜蓉法包內軟外脆同忌廉汁一齊食味道加倍升華。係唔同菜式裹面,日本鱈魚呢個印象對我最深刻。本身都好鍾意食魚既我無魚不歡。魚肉入口嫩滑又有濃濃魚香,tomato salsa 吸收曬所有魚汁精華,真係食到回味無窮。30 days sirloin 牛肉鮮嫩多汁唔會老,牛肉無加入額外調味,入口保持到牛肉本身肉香,熟成度剛剛好。加人小小海鹽調味已經好足夠。呢個四川風味抄蔬菜帶有小小麻香,但唔會太辣,食材夠時令。每道菜既用碟調味各有不同,睇得出餐廳既用心和心思。