2021-11-18 106 views
天氣開始轉涼,最好就係成班朋友去食雞煲打邊爐,飲啤酒。通常我哋都去荃灣食,因為大家都鍾意食荃灣大鴻輝中心嗰間18樓雞煲火鍋專門店。因為貪呢度地方都闊落,坐得比較舒適,而且仲係好好味👍我哋就選擇左A 歺任食,啤酒汽水任飲,每人都係$188,用餐時間仲有120分鐘呢度主打就係個雞煲,當店員將個雞煲拎過嚟嘅時候,已經聞到好香嘅味道,雞煲開始熟嘅時候打開個蓋,就會知道咩叫色香味俱全,除咗味道香濃之外份量亦都好足,雞肉煮到好滑兼且帶有香濃嘅配料味道,少小辣,十分惹味。當個雞煲食到差唔多冇嘅時候,就可以放啲湯落去打邊爐,呢度打邊爐嘅配料非常之多,而且樣樣都係好新鮮,最重要係食完雞煲之後加湯,個湯底係非常濃郁打邊爐主打嘅牛肉都非常出色,牛肉味道非常香,而且脂肪嘅比例都好均勻,食落口好多肉汁,非常嫩滑仲有呢度啲蝦都係好新鮮,入口爽口彈牙,鮮味十足,每一隻蝦都用竹籤吉住,食嘅時候非常方便蝦滑亦都做到好爽口,而且味道仲係好好👍🏻又好味又抵食嘅雞煲,好值得推介比其他人,性價比極高飲品選擇眾多可以行出去雪櫃自己攞,而我最鍾意嘅就係冷泡桂花烏龍茶
天氣開始轉涼,
因為貪呢度地方都闊落,坐得比較舒適,而且仲係好好味👍
呢度主打就係個雞煲
當店員將個雞煲拎過嚟嘅時候,
已經聞到好香嘅味道,
雞肉煮到好滑兼且帶有香濃嘅配料味道,
少小辣,
十分惹味。
當個雞煲食到差唔多冇嘅時候,
就可以放啲湯落去打邊爐,

打邊爐主打嘅牛肉都非常出色,
牛肉味道非常香,
而且脂肪嘅比例都好均勻,
食落口好多肉汁,非常嫩滑

仲有呢度啲蝦都係好新鮮,
入口爽口彈牙,鮮味十足,每一隻蝦都用竹籤吉住,
食嘅時候非常方便

蝦滑亦都做到好爽口,
而且味道仲係好好👍🏻
又好味又抵食嘅雞煲
好值得推介比其他人,性價比極高