2021-11-04
屯門嘅兆禧站原來都有好出色嘅小店舅父住喺兆禧今日過嚟探下佢因為疫情關係我哋都好少出街食飯佢話樓下啲餃子好出色叫我買上嚟一齊煮餃子果然真係令我喜出望外這個韭菜豬肉餃子,無論水餃皮和餡料嘅配搭份量都剛剛好,而且咬落去都依然有肉汁,我喜歡吃韭菜餃子,因為韭菜餡的餃子真的太好吃百吃不厭,吃餃子就是吃餃子餡,韭菜餡好吃,這間做的餃子餡料非常充足,我最欣賞佢嘅韭菜豬肉餃,因為個人好喜歡韭菜嗰陣味,所以每次經過都會買回家吃,因為這家店的餃子是現場製作的,所以十分新鮮,並不會隔夜,餡料新鮮,望見他的韭菜翠綠非常,巧手現場製作水餃,這價位算是很平實的,味道也很不錯,皮薄濃厚韭菜香的韭菜水餃,總會買定放喺雪櫃,想食時可以止吓口另外我再買咗少許芫荽返屋企自己整個湯底湯底勁重嘅芫荽味配埋芫荽味嘅餃子, 真係一流