2023-06-15 141 views
中環粵菜食府「利寶會館」由開業20多年的利寶閣全新打造,提供精緻點心、傳統粵菜、海鮮等💯是晚食既團餐道道菜都有水準餐廳闊落坐得舒服,黎緊父親節要訂位食餐好既話都可以留意下😍前菜係點心水晶鮮蝦餃配蒜片牛柳粒,蝦餃餃皮薄身,蝦肉爽口飽滿🥟牛柳粒炒得香口,肉質軟腍🐮套餐湯品為花膠杏汁燉白肺,好足料,煲至奶白色,潤肺養顏,花膠兩大片,大塊又夠厚身🥰蠔皇南非鮑魚好大隻‼️炆得軟腍入味😋花雕蒸馬友好出色🥹肉質細嫩有啲油脂,底下有超滑的蒸蛋,加埋濃濃花雕的香氣,係好好食❗️金沙老虎蝦係大愛😍大蝦沾滿鹹蛋黃醬邪惡又滋味🍤食到尾聲有即燒乳鴿,表面炸得金黃色,火候十足,皮脆肉嫩,拆開啲肉汁都流出來🤤無多餘的油脂,仲滷得好入味😍最後甜品有陳皮紅豆沙/楊枝甘露配酥皮蛋撻,餅皮酥香蛋香味濃郁🔸蒜片牛柳粒、水晶鮮蝦餃🔸花膠杏汁燉白肺🔸蠔皇南非鮑魚伴翡翠🔸花雕蒸馬友🔸金沙老虎蝦🔸即燒乳鴿🔸杏仁茶、酥皮蛋撻📍#利寶會館 (#中環美食)#中環 德己立街1-13號世紀廣場4樓➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟🔖 #吃是真愛_中環
餐廳闊落坐得舒服,黎緊父親節要訂位食餐好既話都可以留意下😍

花膠杏汁燉白肺

金沙老虎蝦係大愛😍大蝦沾滿鹹蛋黃醬邪惡又滋味🍤
即燒乳鴿

楊枝甘露
陳皮紅豆沙

🔸蒜片牛柳粒、水晶鮮蝦餃
🔸花膠杏汁燉白肺
🔸蠔皇南非鮑魚伴翡翠
🔸花雕蒸馬友
🔸金沙老虎蝦
🔸即燒乳鴿
🔸杏仁茶、酥皮蛋撻

📍#利寶會館 (#中環美食)
#中環 德己立街1-13號世紀廣場4樓

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎