2010-11-21 2 views
係mcl睇完戲,落淘大覓食。幾個月前同屋企人食過me.u.n,價錢唔貴亦幾好食,再幫襯。上次見到其他食客既冷麵套餐好似好正咁,一心諗住嗌餐點知冇哂…唯有轉投主打既墨魚汁豆頭鍋海鮮飯,$44包一杯指定飯品,要左熱咖啡。男友就嗌左個人參火鍋,$54 有一個鍋、肥牛、同烏冬,仲有指定飯品(要左桂圓瓜茶,好古怪既味道…)點餐係好似快餐店咁要出counter 點既,但係就唔駛自己攞。點完餐有個號碼stand,擺係枱面就有食物送上。同上次一樣,雖然唔係好多客但係都要後十幾分鐘先有得食。火鍋先上,個鍋比較細加上入面既蔬菜料頂住左個蓋,煲左好耐都唔滾,中途仲熄左一次火,要換過個爐…係男友仲未有得食既時候,我既石頭鍋已經送到,仲要即刻有得食,yeah!豆頭鍋熱辣辣,墨魚汁唔係好有味,但係飯面既芝士南瓜汁就唔錯,幾惹味。配料亦算多,有魚、魷魚、蝦,都係彈牙鮮味既係我差唔食到見底既時候,個煲終於滾喇 不斷咁偷食d菜。個湯唔係好有味,似一煲加左鹽既水…不過肥牛同烏冬都幾好。豆頭鍋唔錯,可以再食;火鍋就麻麻,應該冇下次。今次見到隔離枱食既酥皮湯意粉set賣相好靚,份量仲好多tim,下次要試!

墨魚汁石頭鍋~新鮮熱辣

個蓋閊唔埋…

都幾多料

肥牛新鮮但量少

係我差唔食到見底既時候,個煲終於滾喇

2010-11-14
$50 (Dinner)
肥牛新鮮但量少
墨魚汁石頭鍋~新鮮熱辣