2019-11-12 78 views
日本菜一向係我男朋友既至愛,所以放左工後就帶佢去中環既S2度食。S2位於威靈頓街嘅小巷裡面,裝修簡約甚有日本地道嘅居酒屋風味。✨日本番茄野菜沙律番茄已去皮,仲保持到完整嘅光滑外表,入口juicy,味道清甜,係一個令人胃口大開既前菜。✨吞拿魚他他外層微熟,內裡肉質保持新鮮嫩滑,面層仲有黑松露,令整體嘅層次同味道都好豐富。✨天婦羅蟹肉卷好特別既一道菜。個蟹肉卷本身已經好味,加埋外層嘅香脆天婦羅紫菜,更加係錦上添花。✨吉列鮑魚第一次食吉列做法嘅鮑魚!好好味,鮮甜大隻厚肉,好稔,又有彈性,吉列做法好有新意。我同男友都要俾大like👍🏻✨香蔥吞拿魚多士香葱吞拿魚惹味,多士香脆。✨茄子相鴨燒本人好鍾意食茄子,咁樣既配搭幾特別!鴨肉嘅油香滲透入茄子,想一食再食。✨櫻花蝦柚子胡椒烏冬好有日本風味,烏冬煙韌彈牙。✨芝士蛋糕最尾仲食埋個好好味既甜品。真係Ichiban💪

✨日本番茄野菜沙律

✨吞拿魚他他
天婦羅蟹肉卷

✨天婦羅蟹肉卷

✨吉列鮑魚
香蔥吞拿魚多士

✨香蔥吞拿魚多士
香葱吞拿魚惹味,多士香脆。

✨茄子相鴨燒
櫻花蝦柚子胡椒烏冬

✨櫻花蝦柚子胡椒烏冬
好有日本風味,烏冬煙韌彈牙。
芝士蛋糕
✨芝士蛋糕
最尾仲食埋個好好味既甜品。真係Ichiban💪
Type of Meal
Dinner