2023-04-11
方叔叔重慶老火鍋係喺尖沙咀嘅一間火鍋鋪,啲食物好好味,令人回味無窮。我嚟到呢到食嘢,試咗佢哋嘅冰糖雪耳糖水、鴨血、鮮牛肉、牛柏葉、滷水豬腸同埋黑豚腩肉,實在太好味啦!首先要讚揚嘅係佢哋嘅服務。一入門就感受到啲熱情嘅招待,啲店員會耐心咁介紹各種食材同湯底,令你喺揀食物嘅時候更加得心應手。佢哋嘅服務亦都好細心,隨時關注你嘅用餐體驗,確保你可以食到最好味嘅食物同服務。我一定要推介嘅係佢哋嘅冰糖雪耳糖水。啲雪耳好軟綿,啲甜度啱啱好,加埋冰糖嘅香甜味,啲味道真係無得輸。另外,鴨血都係一道必試嘅菜式,啲口感好滑嫩,入口即化,同湯底一齊食更加美味。鮮牛肉都係佢哋嘅招牌之一,切得好薄,入口鮮嫩多汁,配埋麻辣湯底,真係令人口齒留香。牛柏葉就係一種好脆嫩嘅蔬菜,味道清新可口。滷水豬腸同黑豚腩肉都好入味,口感豐富,好啱搭配火鍋食用。