今日放咗工就同同事黎到太子,好耐無食台灣菜,今日終於有機會啦!這間位於太子的老街,地方都幾大、舒服坐位、光線明亮又有特別籠形的燈飾、設計懷舊又簡單!台灣歌播放著,增添如在台灣的感覺我們叫了紅燒牛肉麵、蒜香豬軟骨便當、台式炸豆腐拼鹽酥雞、滷味切豬耳紅燒牛肉真係好香好軟好滑,有少少牛筋的,一層一層;麵條好有口感,份量多又大;有青綠蔬菜,健康爽脆;湯汁好香不會咸,濃郁美味蒜香豬軟骨好有口感又軟軟的肉質,好多塊;配上爽爽的蘿蔔乾、半隻滷蛋、健康香甜粟米鹽酥雞好多塊,大大粒,好多雞肉、不油膩皮不太厚又不會太燶,好香酥又啖啖肉炸豆腐外脆內軟,外皮好薄,好香又熱辣辣,配上甜甜辣辣的醬汁,好夾又大塊滷味切豬耳好爽脆,好香好有口感又好入味配上芝麻香味,正跟餐加$12可配特飲,熱芋香奶茶及凍荔枝QQ紅茶。芋香奶茶好香好滑又不會太甜、芋香味濃;荔枝QQ紅茶有口感,有好多珍珠及QQ粒粒,荔枝紅茶也是不太甜而且夠凍!

台灣歌播放著,增添如在台灣的感覺

紅燒牛肉麵

蒜香豬軟骨便當

炸豆腐拼鹽酥雞

滷味切豬耳

滷味切豬耳好爽脆,好香好有口感又好入味
配上芝麻香味,正

熱芋香奶茶
荔枝QQ紅茶

跟餐加$12可配特飲,熱芋香奶茶及凍荔枝QQ紅茶。
2018-06-07
$100 (Lunch)
紅燒牛肉麵
蒜香豬軟骨便當