2016-05-24 241 views
自從上次係紅磡食完café charm’s,已經對佢念念不忘,點知原來係深水埗都開左間,於是今晚就係回味下先….比起紅磡分店,這裡店舖環境並不大,但不算太迫,只是不太寬敞。亦由於此,服務非常好。一向都知道Cafe Charm’s既意粉係最出名,可以煮到煙煙韌韌感覺,好有咬口,口感剛剛好。忌廉汁好香滑,唔會太杰太膩,麵上均勻灑上大量鮮味的明太子,每一條意粉都食到,而且味道又帶點辛辣,加埋紫菜絲、咸香既煙肉碎,惹味香口,幾開胃。帶子是北海道刺身級,嫩滑鮮味。半份豬肋骨,肉質軟嫩夠滑又多汁,好容易切開,一下子骨肉就可以分離。薯條係用原個薯仔切條而成,所以薯味香濃又夠粗,新鮮炸起,食落分外酥脆。
美國BBQ豬肋骨配旋風脆薯皇

$125 (Dinner)