2015-11-20
最近,突然「食盡荃灣」嘅使命上身
餐廳+酒吧(可能仲想加埋cafe, 因為我見到有波子棋...),個場都幾大,有電視播波,但聲浪唔算太大,我坐餐廳區睇唔到電視都唔太覺被騷擾。燈光昏暗,樓底高,裝修有特色。但餐廳區枱與枱之間距離太窄(我哋係2+4人枱組合),中間只夠人側身過,就算細細聲都聽到旁邊枱講咩,我哋二人枱連放食物嘅位置都唔多夠,旁邊枱先生行過仲差啲撞跌我哋個pizza
Happy Hour 3-8 house wine 同 beer買一送一,近8點waitress會逐張枱走過去提醒happy hour last order, 而且仲可以hold兩round後上,好貼心。想飲白酒,侍應姐姐推介餐牌上第一隻話最易入口,的確好好味,不過唔知係咪happy hour嘅關係份量少咗啲啲,唔多夠喉
有set有散叫,價錢唔算平。set唔多啱食,加上主menu設計靚啲,所以我哋叫散
粗薯配黑松露醬($70),再炸得脆少少會更好,依家攞起啲薯條濕氣仲係偏重,有啲會重得滯斷開。黑松露醬只有現成沙律醬味,好失望,點茄汁仲好味。
Happy Hour 3-8 house wine 同 beer買一送一,近8點 waitress會逐張枱走過去提醒happy hour last order, 而且仲可以hold兩round後上,好貼心。想飲白酒,侍應姐姐推介餐牌上第一隻話最易入口,的確好好味,不過唔知係咪happy hour嘅關係份量少咗啲啲,唔多夠喉
銀魚柳pizza($95),menu寫signature pizza, 所以點咗個試。派底偏濕,叫銀魚柳就係想食個油潤咸香,但呢個真係過咸,加上芝士更加咸上加咸,可以轉用返啲淡味啲嘅芝士同增加返蔬菜的份量。
黑松露海鮮意大利飯($110),呢個好好味,超足料,海鮮同飯嘅比例1:1,啖啖海鮮,有帶子有蝦。啲海鮮有先行調味,啲蝦甚至有啲蝦餃味。中間有菇同青瓜粒,減輕膩嘅感覺。個汁調得好好,好濃好creamy。要趁熱食,凍咗無咁好食。黑椒重手咗少少。