2008-09-20
話說今晚老友睇完屋企人之後就相約來呢度食飯喇﹗一行四人,雖然熱得交關不過都堅持要坐街,這就是煙民之苦了﹗先來個椒鹽九肚魚,呢樣魚我一向都接受到,當然係因為炸過啦,炸得金黃酥脆,魚身一咬即化,入口無魚味我最鍾意﹗今次食左兩條添﹗再來半隻招牌鹽焗雞,雞都幾大隻喎﹗仲要件件都啖啖肉,夠哂嫩滑,皮下脂肪很少,蘸0的薑末來食,好味道﹗辣酒花螺,細細粒的不過肉質好爽好鮮,都係0個個問題就係唔螺唔算好入味,個汁係辣係惹味不過只有挑粒肉出來再蘸番0的醬食啦﹗蒜蓉蒜蟶子,雖然唔係咩大隻貨不過隻隻都好飽滿,最緊要係無沙,蒜蓉粉絲又多,好味﹗點左個泥鯭粥,我就唔太敢食喇,佢地話好鮮甜0的肉溶化哂0係粥入面喎﹗最後要多個菜同埋京都骨,京都骨阿姐熱情推介不過味道很酸很醋味,麻麻吧﹗整體食物又比上次來吃好左好多,好味﹗加多幾支啤酒埋單$500,合理﹗
一行四人,雖然熱得交關不過都堅持要坐街,這就是煙民之苦了﹗
整體食物又比上次來吃好左好多,好味﹗
加多幾支啤酒埋單$500,合理﹗