2022-07-31 2339 views
最私心推介💕 灣仔最好味嘅泰菜!✨炸蝦餅 $58好足料,啖啖都係蝦嘅鮮味!即叫即炸,外層脆入面彈牙。配埋特制甜酸醬,係一個必叫嘅前菜。✨ 香葉雞絲炒河 $8x超級香嘅蒜味,好有鑊氣。係泰國菜少有嘅唔辣菜式,任何人都難以抗拒😳酸辣湯(S) $55呢個湯好足料,有三隻大蝦和很多草菇。但比較酸,如果唔鍾意太酸嘅就未必合適。環境:4/5見到都係熟客和外國人較多。枱同枱之間一啲都唔迫,坐得舒服。服務:4.2/5員工好nice,會不斷幫我哋加水(可以揀凍水、熱水或者熱茶)。上菜速度超快!食物:4.7/5推介菜式:炸蝦餅、泰式醃鮮魷、香葉雞絲炒河、香葉肉碎炒飯(小辣)、綠咖喱(小辣)和泰式燒雞!!Revisit: Definitely YES!!!

最私心推介💕 灣仔最好味嘅泰菜!

✨炸蝦餅 $58

✨ 香葉雞絲炒河 $8x

酸辣湯(S) $55

環境:4/5
見到都係熟客和外國人較多。枱同枱之間一啲都唔迫,坐得舒服。

服務:4.2/5

食物:4.7/5

Revisit: Definitely YES!!!
  • 炸蝦餅
  • 泰式燒雞
  • 綠咖喱(小辣)
  • 香葉肉碎炒飯(小辣)
  • 香葉雞絲炒河
  • 泰式醃鮮魷