2013-09-16 107 views
先講講位置, 其實搭mtr 鰂魚涌站 A出口, 過對面馬路後, 向右行, 見到有間萬寧, keep住直行, 望望左邊, 就會搵到濱海街自從北角食過之後, 一直都無去呢間新店試試今次收工後單人匹馬黎到舖面望落比以前北角店闊落D, 有幾張枱, 亦有一張bar枱係門口坐下後, 店員提供餐牌, 翻開第一頁, 幾乎唔使揀, 都一定係要試番招牌菜 -- 醬油蝴蝶腩 (可選2cm粗麵, 或QQ麵, 或飯, 我當然揀粗麵la ~)店員端上一碗清湯, 有點胡椒味的等左陣, 碗麵好快就上枱回憶中的2cm, 頓時重現眼前 蝴蝶腩, 好味, 唔太韌, 都夠入味, 食落感覺有少少酒味有兩條菜心, 芝麻, 蔥, 仲有D炸魚乾仔, 脆口, 幾特別2cm的粗麵, 跟以前吃的沒有變, 麵質唔太"林"下次有機會要試下其他款式

自從北角食過之後, 一直都無去呢間新店試試
今次收工後單人匹馬黎到

店員端上一碗清湯, 有點胡椒味的
等左陣, 碗麵好快就上枱
醬油蝴蝶腩撈粗麵
回憶中的2cm, 頓時重現眼前

蝴蝶腩, 好味, 唔太韌, 都夠入味, 食落感覺有少少酒味
2cm的粗麵, 跟以前吃的沒有變, 麵質唔太"林"

下次有機會要試下其他款式
2013-09-16
$45 (Dinner)
醬油蝴蝶腩撈粗麵