2022-08-25 183 views
依間西餐係我地經常回訪嘅餐廳之一🙆🏻‍♀️普通聚餐同慶祝都超岩✨假期同星期日去好多時都full,所以想食嘅朋友最好都book定枱先✍🏻🍽Seafood Platter 海鮮拼盤🦪 (星期一二:$99😍超抵/星期三至日:$199)依個海鮮拼盤包法國黃金螺兩隻、新鮮空運生蠔兩隻、日式磯煮鮑魚兩隻、北海道帶子兩隻、紐西蘭青口四隻,全部都好新鮮,亦都夠凍,建議由較淡味嘅帶子慢慢開始食起😋🍽炸軟穀蟹,香草茄蓉扁意粉$179🦀🍝軟穀蟹食落好脆,唔會有太厚粉嘅情況,亦保留到蟹肉嘅味道,另外意粉亦同茄蓉混合得好好🍅,索哂茄蓉嘅味好入味,份量亦幾足🍽BANOFFEE Pie香蕉拖肥批必點!!一定唔會後悔🫶🏻為成個晚餐畫上完美嘅句號💜環境方面,餐廳非常有西式格調,坐位舒適,適合慶祝生日或者紀念日去食🎉有次知道我地慶祝父親節仲係甜品度寫字🥳侍應禮貌都唔錯,會主動介紹各款菜式👨‍🍳總括而言,The Oyster House喺灣仔嚟講係一間好值得去嘅西餐廳,食物質素高,價錢合理,絕對值得一試😎

🍽Seafood Platter 海鮮拼盤🦪
(星期一二:$99😍超抵/星期三至日:$199)

🍽炸軟穀蟹,香草茄蓉扁意粉$179🦀🍝

🍽BANOFFEE Pie香蕉拖肥批