❝回訪N次的手工意粉愛店Pici🍝5月限定芝士系列🧀🫕Tasting Menu性價比高 水準依然超好❤️😍❞要講香港數一數二好食既意粉專門店 非我愛店 @picihk 莫屬 我已經回訪無數次❤️😋最近佢地新推出左「尋覓芝味2.0」系列 有5款以芝士為主題既新菜式🧀🥰芝士控必試!呢個主題5月限定 由即日起供應至31/5‼️快d gogogo🤙🏻💨Tasting menu $298一位 包括2 starters + 3 pasta + 2 desserts✨性價比真心超高😙整體全部都好滿意 水準依舊咁好😚👍🏻不愧係我愛店❤️好推介!芝士系列既前菜 —— 焗流心芝士 充滿鹹香配香蒜脆包一流🫕芝士系列既意粉有2款~🍝Ravioli好creamy重芝士奶香 但較膩要share😳而四式芝士扁麵超重芝士鹹香 配脆卜卜既harma ham🥓綠色嘅麵條其實冇咩特別味~另外都試左本身menu有既龍蝦扁麵香辣惹味 小龍蝦肉份量都多!🦞甜品當然唔少得次次都食既Tiramisu! 試埋芝士系列既Burrata Cheesecake中間係檸檬酸香而挺身creamcheese 對我以言有點太heavy了…😆-𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥

Beef  Carpaccio
Baked  Tomino
芝士系列既前菜 —— 焗流心芝士 充滿鹹香配香蒜脆包一流🫕
Ravioli  fagottelli  al  parmigiano
Tagliatelle  4  formaggi
Tagliatelle  creamy  lobster
Tiramisu
Burrata  cheesecake

-𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥-
▪️𝘉𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘛𝘰𝘮𝘪𝘯𝘰(4/5) 🧀
▪️𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 (4.5/5)
-𝗣𝗔𝗦𝗧𝗔-
▪️𝘙𝘢𝘷𝘪𝘰𝘭𝘪 𝘍𝘢𝘨𝘰𝘵𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪 𝘢𝘭 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘪𝘨𝘪𝘢𝘯𝘰 +$30 (4.5/5) 🧀
▪️𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘢𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦 4 𝘍𝘰𝘳𝘮𝘢𝘨𝘨𝘪 (4/5) 🧀
▪️𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘢𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 +$20 (4.5/5)
-𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧-
▪️𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 (5/5)
▪️𝘉𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦 +$20 (3.5/5) 🧀

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Pici
尖沙咀漆咸道南29-31號地舖 (今次去TST分店)
(另外灣仔 沙田 尖沙咀 荔枝角 將軍澳 中環 堅尼地城 銅鑼灣 鰂魚涌 周圍都有分店!)

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環 #joys_尖沙咀 #joys_銅鑼灣

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_意大利菜 #joys_pasta

Beef  Carpaccio
Baked  Tomino