2021-09-08 182 views
呢間餐廳之前已經食過一次,最近同朋友都想食泰國菜,第一時間諗起呢間野🙈我同朋友二人,叫既野食唔算多,但就超級滿足。我地叫左個南瓜焗咖哩海鮮,另叫左印度薄餅。呢個焗咖哩海鮮,份量好足夠,原個南瓜咁上,裏面有魚塊,魷魚,蝦同青口等海鮮,咖哩夠香濃惹味,有小小辣,南瓜肉都好容易整起黎食,再將印度薄餅沾上咖喱汁,令人忍唔住哇一聲,係超夾既組合,印度薄餅仲要新鮮熱辣,夠鬆脆!真係食完一片又一片至於小食方面,店員好貼心咁提我地,蒜蓉帶子要盡快食,因為有芝士係面,凍左就唔好食嫁啦!一上枱,就聞到好香嘅蒜蓉味,蒜蓉有少少脆口,同喺外面食嘅新鮮蒜蓉醬係唔同,呢個蒜蓉係比較有口感,帶子仲要係大大粒,成個比我地食得一乾二淨,實在太好味啦,一定要再encore另一樣小食都比到我地驚喜,就係燒鱔,好怕食到魚係有好大嘅腥味,但呢到就冇啦,仲要係厚身肥美同有油脂滲出來,燒得又唔乾身雖然食到好飽,但我地都堅持叫咗個芒果糯米飯做甜品,即叫即整,上枱嘅時候啲糯米飯仲出煙嫁糯米飯煙韌度啱啱好唔會太硬,仲有滿滿嘅椰汁,兩個人share就夠了每次食每次都有驚喜,我會再食過嫁

每次食每次都有驚喜,我會再食過嫁
2021-09-07