2020-06-17 1322 views
櫻花蝦烏醋茄子($48)冷盤小食,醋有啲似日本燒汁粢飯遇上蛋餅($68)蛋餅用左鴨蛋,應該蛋味會更濃(不過我食唔出🙈🙈🙈),不過餅皮係好食,比我平時食開嘅厚少少,好Q,裡面就係粢飯餡,肉鬆,榨菜 ,油炸鬼,冇糯米,冇想像中咁heavy,如果油炸鬼再脆啲就無敵鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵 ($148)麵唔乾,麻婆豆腐好食,豆腐好滑,加埋肉碎,好香口,但係唔油,雖然話少辣,但係夠辣,調味控制得好,夠香但係又唔會太濃味,好多蟹肉,配料同麵嘅份量都控制得好好,推介👍🏻👍🏻👍🏻糖心蛋魯肉飯($48)好食!豬肉好juicy,但係唔會成口油嘅感覺,個汁好開胃,上面有少少炸蒜,好味過台灣食🙈🙈🙈,推介👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻奶奶麻糬(花生味)($68)質感同我想像中唔一樣,以為好似年糕咁,但係麻糬係用木薯粉而唔係糯米粉,所以唔係煙煙韌韌感覺,反而口感似燒過嘅棉花糖,好軟身,牛奶味都出,我一直以為個麻糬係暖,但係原來係凍,少少甜,唔會好filling,食哂成個都唔滯,除咗花生味,仲有黑芝麻,oreo,紫薯味,我會慢慢試晒其他口味鮮芭樂苦瓜汁($52)新鮮打,好鍾意飲苦瓜汁,甘香但係冇草青味,又清熱,番石榴清香但係唔會搶味
櫻花蝦烏醋茄子($48)
櫻花蝦烏醋茄子

冷盤小食,醋有啲似日本燒汁

粢飯遇上蛋餅($68)
粢飯遇上蛋餅

鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵 ($148)
鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵

糖心蛋魯肉飯($48)
糖心蛋魯肉飯

奶奶麻糬(花生味)($68)
奶奶麻糬(花生味)

鮮芭樂苦瓜汁($52)
鮮芭樂苦瓜汁

珍珠奶茶($42)
珍珠奶茶

茶底香濃,不過建議少甜
櫻花蝦烏醋茄子
粢飯遇上蛋餅
鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵
糖心蛋魯肉飯
奶奶麻糬(花生味)
鮮芭樂苦瓜汁
珍珠奶茶