1K
2021-05-21 177 views
#屯門 🧑‍🦱母親大人表示天氣太太太熱🥵, 佢唔止唔想煮, 仲連餸都唔想買! 而佢竟然發現有間全手工製作嘅台灣菜可以外賣仲要近😱😱, 即係表示要我放工去攞埋先返屋企囉! .🤔睇睇 menu 有好多地道台灣美食 & 小食, 我先試試幾款, 好味再買! .💁‍♀️全真空包裝, 乾淨衛生! 每個包裝均註明保質期及有效期, Very good! 🦆霸王啤酒鴨 $48 ~ 翻熱後倒出見到好多辣椒🌶, 入口係麻辣香, 於我並唔覺得好辣! 鴨肉軟嫩, 無因為翻熱肉質就變硬及霉, 送素麵 / 白飯....其實配啤酒最一流! 🤤🍜黑麻油雞麵線 $66 ~ 附上嘅麵線係生嘅, 唯一要煮的食品! 煮麵嘅同時翻熱黑麻油雞湯包! 呷一口湯...超清甜又唔油膩🤤🤤🤤, 最後成碗飲晒! 雞肉大大件, 肉質嫩滑入味, 好滋補但唔燥熱, 超讚! 🐟照燒台灣鯛魚下巴 ~ 喺我諗緊仲有咩好食的時候, 店員推介呢款! 咪講笑, 超有驚喜! 因為啖啖肉囉...魚肉超厚, 仲有豐富膠質又唔鯹, 醬汁偏甜味, 好有台灣的味道! 💃因為我住附近, 所以選擇到工場自取, 即晚就翻熱食! 💁‍♀️首先原包裝放落滾水加熱, 原汁原味又唔會因為

💃因為我住附近, 所以選擇到工場自取, 即晚就翻熱食! 💁‍♀️首先原包裝放落滾水加熱, 原汁原味又唔會因為蒸過龍而令食物變質, 大約煲咗8分鐘啦就夾返上嚟, 剪開真空袋倒出, 倒嘅時候要小心, 我就倒瀉咗少少喇! 心痛! 😵

💁‍♀️但其實滿 $800 免運費, 下次買定啲擺雪櫃, 橫掂放冰格可以放成3個月, 唔知幾時又突然間唔想煮飯架 ma.......咁當然冰格嗰啲食物翻熱前要先解凍啦! 🤗

🍜食飽成餐晚飯都唔口渴, 足見真無味精! 性價比絶對超高! 👍👍
TakeAway
Type of Meal