2022-12-14
餐廳座位好闊落,不單止坐得好舒服,原來仲有好多打卡位,裝修、擺設都好有復古懷舊風格,由外到內都睇得出好有心思,舖頭內仲有兩大個好有特色既霓虹燈,臨近聖誕,仲加左少許聖誕裝飾櫻花蝦麻醬秋葵 $68前菜擺盤好有心機,一小碟滿碟都灑滿櫻花蝦,意想不到麻醬搭配秋葵,味道幾match, 感覺好清新,另外,秋葵好爽口好新鮮👍口水雞 $88辣道唔係好進取,所以唔係好食辣既人都食到,少麻少辣,辣味好香,雞肉肉質嫩滑,整體唔會油膩。小籠包 $50一籠有4件,食上海菜必食🫶🏻,皮簿餡靚, 咬第一啖,超多湯汁爆出嚟,所以一定要用匙羹盛住,唔係就流走哂啲精華~~~白肉翠紅霞 $198個名好靚,味道都好掂😝,主要由蛋白、大蝦、露筍、蟹籽炒製而成,蛋白入口好嫩、大蝦好鮮好爽口,配合埋露筍、蟹籽,口感豐富好fresh。極品蜜汁金華火腿 $180由類似刈包既包、青瓜、金華火腿、脆豆皮組成,蜜汁另上,口感好有層次,由軟到脆再到清爽,金華火腿唔會好鹹,沾上蜜汁,味道鹹甜鹹甜咁,幾有趣,個人覺得呢款最有特色,必試!水煮魚片 $188凍冰冰緊係食下辣野暖暖身,order左水煮魚,賣相紅卜卜好吸引,魚片完完全全吸收湯汁既精華,
凍冰冰緊係食下辣野暖暖身,order左水煮魚,賣相紅卜卜好吸引,魚片完完全全吸收湯汁既精華, 而且肉質好滑,又麻又辣,好過癮,除左魚片外,仲有扁薯粉、豆芽、土豆片、木耳等等配料,好豐富😚😚
一分錢一分貨,桃膠、蟹粉份量好足料,餐廳仲好窩心,有個小蠟燭係底座,暖住成個鍋,等你可以慢慢食,食落好濃郁既蟹味,咬落又啖啖桃膠,😋😋😋推薦推薦!
鮮肉鍋貼🥟 $40
有5隻大大隻,金黃色邊既脆底,見到都流哂口水🤤🤤,皮簿、熱辣辣咬落肉質都幾飽滿多汁。
高力芒果奶黃 (4件) $60
食上海菜點可以唔嗌呢樣,平時外面食開高力豆沙,今次第一次食呢款味,好特別。熱辣辣咁上枱,口感鬆軟,甜度適中,餐廳好貼心咁另上糖霜,中意食甜啲既朋友仔,可以自行沾啲糖霜,整體味道唔錯幾新穎,可以 encore!
另外仲嗌左野飲😋😋,每杯飲品名字好得意😎:溫文爺爺、潮爆公公、嬌滴滴侄女、善良姨婆、當中個人覺得最出色既係嬌滴滴侄女,淡淡茉莉味加上啖啖芒果肉,果肉甜而不膩,唔錯🤤🤤,下次再幫襯過🫶🏻🫶🏻🫶🏻。