2022-06-26 127 views
今晚同男朋友去將軍澳行街之後食飯,去食下日本嘢,今日唔想食太多壽司刺身類,選擇咗食呢間專門食串燒嘅居酒屋試下。串燒串燒點了好幾款,諗住呢度出名串燒,唔會錯得去邊,結果真係冇令我哋失望。介紹幾款特別好味既。最好味係帶子,口感嫩滑,調味有香蔥同一啲類似XO醬嘅醬料,味道鮮味又惹味,有四隻,價錢又唔貴。雞肝串燒不錯,雞肝外面燒得焦香,內裏粉嫩,好甘香。另外,西冷牛肉串燒好有牛味,份量都唔少。甜蝦刺身沙律好大碟,甜蝦有九隻,連同好多份量既蟹子,沙律菜唔係芝麻醬做底,係有d柚子味醬汁,加上紫洋蔥,有少少辣又新鮮,如上刁草有種獨特嘅香氣,配合其他配料例如甜品,蕃茄仔,食起黎啖啖都好滿足,特別得黎又清新。甲羅燒蟹蓋上滿滿既蟹肉蟹膏,少少松露味加上鋪滿焦香芝士,超香,冇得輸。放上鍋巴黎食,蟹膏甘香,食完滿佈蟹肉蟹膏既鍋巴,還有剩下嘅蟹肉蟹膏拌既芝麻醬沙津菜,同樣好味,份量足,性價比高。松葉蟹肉蟹膏炒飯本身對佢冇乜期望,打算叫個飯飽肚,結果出乎意料。除左多炒飯外,蟹肉係多得好緊要,真係做到啖啖飯都有蟹肉,蟹膏溶化咗在炒飯入面,加上黑白芝麻,好香。個炒飯難得無油,一流。巨峰提子乳酸梳打除咗食物優質之外,服

串燒
介紹幾款特別好味既。

雞肝串燒不錯,雞肝外面燒得焦香,內裏粉嫩,好甘香。

另外,西冷牛肉串燒好有牛味,份量都唔少。

甜蝦刺身沙律

甲羅燒

松葉蟹肉蟹膏炒飯

巨峰提子乳酸梳打

除咗食物優質之外,服務員都好有禮貌,會自動自覺加水。另外,我留意到有d廚師推介,好似蟹肉蟹膏炒飯、甲羅燒都不在主menu及冇相, 個人認為可以update 下主menu。除咗串燒好味之外,吸引客人注意到呢兩款咁好味嘅菜式。