2012-02-24 9 views
早排有團購既coupon,$39買$80蚊現金卷,於是去試下。7點左右就到左,可能因為仲好早,舖頭無咩人,唔使等。佢原來有個二人餐,$208有兩個前菜+兩個面+兩杯飲品,但係因為一張單只能用一張coupon,而我又買左兩張,於是就同女友各自叫。我叫左博多元祖拉麵,而女友就叫左黑秀沾麵。而佢係用紙仔畫tick號黎點菜,上面都有好多配搭俾你揀,例如麵既軟硬度(軟/中/硬),辣度(只限赤秀),麵面既肉(肩肉/腩肉/頸肉),配料等等,令到佢幾有變化。約5分鐘後熱辣辣既麵就到喇。博多元祖拉麵麵身較平時食開既幼,都幾彈口,湯底好濃,有圓形脂肪粒浮面,好香,而且feel到好足料,成個湯底都係料,而且飲完啖湯個咀會有少少膠痴口,應該用左好多豬骨去煲。配上蔥碎,三大塊豚肉,木耳等等,好食。環境:店內係長方形咁,門口cashier,一條直路入去左右手面都係望牆既位,其中一面就望住廚房,好似日本見到果d拉麵店咁。總結:以呢個價錢黎講算係唔錯,不過佢間舖頭要行上斜路少少,唔算好方便。扣回coupon後只需補回十蚊左右。

7點左右就到左,可能因為仲好早,舖頭無咩人,唔使等。

於是就同女友各自叫。
我叫左博多元祖拉麵,而女友就叫左黑秀沾麵
而佢係用紙仔畫tick號黎點菜,上面都有好多配搭俾你揀,

約5分鐘後熱辣辣既麵就到喇。

博多元祖拉麵
配上蔥碎,三大塊豚肉,木耳等等,好食。

其中一面就望住廚房,好似日本見到果d拉麵店咁。

扣回coupon後只需補回十蚊左右。
Dining Offer
Group-buy