2023-08-17 29 views
Wetland 附近開左好多新式嘅餐廳,今次一於嚟試下越南嘢。星期六嘅Lunch 嚟到都覺得好悠閒,地方好大環境舒服,可以慢慢食傾下計。而依度嘅越南菜式係跟返香港人嘅口味嚟再作調味😬😬酸辣無骨鳳爪跟lunch set 叫嘅鳳爪好夠味,酸味同辣味都俱備,酸酸辣辣好開胃😋😋越式三寶撈檬三寶有春卷、雞翼、札肉。春卷餡料好好食,好香,同一般越南店唔同😆😆雞翼用左牛油嚟炸,炸到外皮卜卜脆,外脆內嫩又大大隻👍🏻👍🏻🌮招牌燒牛肉法包自家法包焗完之後好脆身,用左安格斯牛胸肉,肉味好濃亦帶有少少油脂味。加埋番茄,青瓜同大量芫荽,令成個感覺更加fresh。仲有辣沙律醬點薯條,幾特別同一般蕃茄醬唔同😛😛☕️越南滴濾咖啡每日都要飲嘅咖啡,用煉奶加落咖啡到更加有風味,好香濃同純滑😚美祿恐龍好夠味嘅美祿恐龍,仲好飲過係新加坡飲🤣🤣🥭香芒雪露(椰子味雪糕)西米同芒果嘅份量都好多,味道足以媲美甜品舖。食埋飯後甜品好滿足😌😌😌
酸辣無骨鳳爪
越式三寶撈檬
雞翼用左牛油嚟炸,炸到外皮卜卜脆,外脆內嫩又大大隻👍🏻👍🏻
🌮招牌燒牛肉法包
☕️越南滴濾咖啡
美祿恐龍
好夠味嘅美祿恐龍,仲好飲過係新加坡飲🤣🤣
🥭香芒雪露(椰子味雪糕)