2018-08-01
最近一直想食西餐,但次次都頹食,今晚終於一嚐所願,試左中環的一間性價比合理既樓上西餐廳上到去,地方唔太大但寧靜的環境同歐陛風味的裝飾,好適合拍拖同朋友傾計之地menu野食唔算多,但我主張重質不重量!咁我就嗌左個前菜 - 牛油果鮮蝦沙律賣相幾用心,好新鮮!太肚餓所以秒速食完😂食完無耐又好快有第2道小食 - 燒雞軟骨串賣相唔特別同色澤單調,但擺得好整齊,感受到有用心裝修過💕食落更加喜出望外!調味用量恰當,有別於一般串燒咁得調味粉既味道,燒既火喉適中,質素好好,咬落爽脆又煙引到左全晚重點主菜👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻日式咖哩吉列牛同煎三文魚扒黑松露意粉欣賞個吉列牛,7成熟啱啱好!整得唔老,而且燒汁味已經溶入左牛入面黑松露味超級濃!食左一半開始膩,但依然想令人食哂會😇最後唔小得甜品 - 薑味雪糕配熱朱古力brownie勁邪惡!第1次食熱既brownie,入口即溶既濃郁度勁高!覺得甜就即返啖薑味雪糕冷靜下同體驗下,都幾match,辣辣地😂雖然地點唔旺地方唔大但依然係值得大家一試👍🏻👍🏻服務好好
menu野食唔算多,但我主張重質不重量!
咁我就嗌左個前菜 - 牛油果鮮蝦沙律
賣相幾用心,好新鮮!太肚餓所以秒速食完😂
食完無耐又好快有第2道小食 - 燒雞軟骨串
黑松露味超級濃!食左一半開始膩,但依然想令人食哂會😇
最後唔小得甜品 - 薑味雪糕配熱朱古力brownie
雖然地點唔旺地方唔大