2022-11-13 29 views
今日同朋友去圓方睇戲,睇戲之前,到咗晚飯時間又有啲肚餓,戲院隔離就見到呢間西式餐廳,見啲嘢食幾啱食,即刻入去試吓。我同朋友叫咗兩個set 加1個小食share。響counter點餐之後,侍應就會俾個號碼牌,放響枱上面,等一陣嘢食就好快嚟。深海魚扒配烤菜及薯蓉新鮮即焗嘅魚扒,熱辣辣,魚肉超厚,口感紮實軟滑,魚皮上面有香脆麵包糠,很香口,沾上微酸忌廉醬汁,感覺不會Heavy。魚扒下是質地綿密嘅薯蓉,另外有多種烤蔬菜,呢個菜式一點都不馬虎。加咗$30升級套餐,有一杯冰凍果茶,荔枝口味,幾清甜,另外仲有餐湯同麵包,餐湯係意式蕃茄湯,都幾濃厚。海鮮三重奏sea goodness bowl近期好hit 嘅power bowl, 我地揀咗雜錦飯底,佢仲可以揀糙米或者沙律菜底。呢個飯色彩繽紛,好多料。有魚柳,墨魚,大蝦,杏仁片,椰菜花,西蘭花,毛豆,紅蘿蔔,沙律菜,藜麥等等,咁多材料係開心嘅,將啲餸撈埋一齊食,口感爽口,加上佢用咗紫菜絲同芝麻撈飯,食落去好香口,加上少少燒汁同埋沙律醬,成個飯健康得來,口味又唔會過於清淡,很不錯,而且食完唔會有負擔,感覺非常健康。呢個我哋同樣加咗$30升級做套餐,呢個揀
深海魚扒配烤菜及薯蓉

海鮮三重奏sea goodness bowl
呢個我哋同樣加咗$30升級做套餐,呢個揀咗沙律菜同埋果茶。沙律菜新鮮,仲有新鮮生的粟米粒,用咗醋來調味,好醒胃。

墨西哥雞肉卷
叫咗呢個小食share,呢個小食熱辣辣,墨西哥卷個皮焗到少少香脆,入面爆曬餡,勁多雞粒,而且勁多芝士,一咬就會拉絲,入面嘅餡料仲有啲青椒粒同菜絲咁樣,成個卷好惹味,材料好多好充實,都幾飽肚。

食完之後,覺得非常滿足,佢都算屬於快餐,但食物質素遠超快餐,好比西式餐廳,有呢個質素確實有驚喜。