2021-10-17 39 views
今次既用餐體驗令我既心情好似過山車咁大上大落,講下我既心路歷程先。 入到鋪頭,見到staff 係泰國人,佈置又咁傳統,仲掛晒泰皇既相同佛像,心諗,似係泰國人開,應該穩陣既~不過menu好似伏伏地(可惜無影相),有晒中英文,感覺,而且仲幾港式,例如炒公仔麵(btw openrcie 幾多人推介)。我一心想食炒金邊粉,點知成個menu咁多頁都無!!!我已經有少少唔開心,最後叫左個喇沙雞絲米粉。圖2係佢地ig 既參考圖,同menu 一樣架~點知...成品竟然係圖3 我已經想反台走人,但我果陣又餓又累,都費事diu。惟有暱埋眼食左佢啦。其實味道係唔差既,椰奶味仲要幾濃,湯底仲有好多花生粒。但個反差太衝擊視覺啦>< 我食野甚少追求打卡,但...今次真係影響食慾lor,成pat 屎另外叫左個冬蔭公湯河,D色水就正常多了。有2隻大蝦,蝦肉唔"梅",可惜椰汁味勁過酸辣味。外加牛丸同墨丸各3️⃣粒,估唔到係湯上😅清淡到真係無味,墨丸比較散,sosad🧉甜品係椰汁大菜糕同椰汁西米糕,椰汁味太重,西米則硬而咸,我地食左一啖就無食了。