2024-02-04 1100 views
新年團年飯我哋今年揀左入流浮山食海鮮🦞🦐🦀🐟平時食開屯門,今次都係第一次入流浮山食海鮮,原來入流浮山好方便,只需要係天水圍西鐵站轉一程港鐵巴士,如天水圍西鐵搭的士都只係$30有找朋友介紹《邦記 》咁我地決定團年飯係呢度食啦沿路行入去好多店舖賣流浮山特產,好有風味,入手買左少少特產😌🔮酥炸生蠔🦪炸得非常酥脆可口,大人細路都最愛🔮大班2味🐟魚肉片清炒-保留左魚肉的原汁原味,魚肉口感嫩滑,啖啖肉,西芹作配料清炒已經好好味😋炸頭腩🐟-骨係走油,以薑蔥炆煮,炸得外層酥脆惹味,內裡肉質非常嫩滑🔮蒜蓉粉絲蒸扇貝非常之大隻,蒸嘅時間岩岩好,夠哂鮮味🔮果皮蒸大連鮑魚最鍾意果皮蒸法,鮑魚夠淋,好入味🔮豉椒炒蟶子紅椒、豆豉作配料,蟶子彈牙爽嫩,調味又唔會太鹹🔮上湯龍蝦🦞龍蝦肉質爽口彈牙,同新鮮鮮味,配上上湯煮,非常之好味🤤完美配搭總括嚟講,我地又多一個地方去食海鮮🦞啦
新年團年飯我哋今年揀左入流浮山食海鮮🦞🦐🦀🐟
朋友介紹《邦記 》咁我地決定團年飯係呢度食啦

🔮酥炸生蠔🦪
炸得非常酥脆可口,大人細路都最愛
🔮大班2味🐟
🔮蒜蓉粉絲蒸扇貝
非常之大隻,蒸嘅時間岩岩好,夠哂鮮味
🔮果皮蒸大連鮑魚
最鍾意果皮蒸法,鮑魚夠淋,好入味
🔮豉椒炒蟶子
紅椒、豆豉作配料,蟶子彈牙爽嫩,調味又唔會太鹹
🔮上湯龍蝦🦞

總括嚟講,我地又多一個地方去食海鮮🦞啦

Type of Meal
Dinner