2015-02-21 3496 views
今年我同首領家人去萬發食團年飯。你可以打電話去book位,但係book位唔代表你一去到就即刻有位。一行五人有老有嫩,叫咗5個餸萬發小炒皇:必點,材料有炸魷魚仔,蝦干,9菜,腰果等。相當夠鑊氣,9菜吳老,腰果仲脆,最正係啲走過油嘅魷魚仔,又咸又香口。黑椒薯仔牛柳粒:每次食都唔同味,今次好唔好彩撞正太甜,d牛柳粒俾肉粉乸得太西利,好難食。但係d薯仔都仲係好好食,脆卜卜。黑椒吳夠,差咁d。希望下次好彩。椒鹽鮮魷:必點。魷魚好嫩,炸漿夠薄。好快青囇。黃金蝦:用咸蛋黃汁炒嘅大蝦,好意頭,但我吳中意咸蛋黃,d蝦又無去蝦屎,倒胃口ˊ_>ˋ朱油渣炒豆苗:豆苗太老,但都好好食。豆腐咸蛋肉片芥菜湯:豆腐好滑好滑,芥菜夠淋,肉片同咸蛋冇食,個湯好清好解渴。正評。全餐飯食得好開心好滿足。快樂團年飯。
一行五人有老有嫩,叫咗5個餸
前:黑椒薯仔牛柳粒 後:萬發小炒皇
椒鹽鮮魷:必點。魷魚好嫩,炸漿夠薄。好快青囇。
椒鹽鮮魷
朱油渣炒豆苗:豆苗太老,但都好好食。
全餐飯食得好開心好滿足。快樂團年飯。
2015-02-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year
前:黑椒薯仔牛柳粒 後:萬發小炒皇
椒鹽鮮魷
  • 小炒皇,薯仔牛柳粒,椒鹽鮮魷