2007-02-21
入到黎呢度睇一睇, 發覺咁多人讚, 真係有少少驚, 因為小弟都試過, 並唔係咩咁好, 可能係我唔識欣賞又或者去得唔合時啦...年廿九, 一家人去食團年飯, 一行五人, 第一次黎呢度食, 講真之前真係未試過, 以為係食廣東菜, 點知黎到至之係食順德菜! 入到去同伙計講有老人家需要坐輪椅, 請佢地收起一張椅啦, 點知個伙計又話張輪椅要擺邊度, 好唔想我叫佢收起張椅個位度收, d服務態度要扣分啦.跟住叫, 個伙計又不斷sell我地食海鮮, 唔貴都唔selld啦, 點知我話食海蝦, 佢又話冇, 都唔記得佢叫我食咩蝦喇, 總之對樣野一d興趣都冇; 跟住又叫食魚, 頂! 全部淡水魚, 我又唔鍾意食, 點叫呀? 睇左一陣, 叫左一個特價套餐, 個伙計好似好唔滿意咁囉.套餐有例湯, 砂窩魽魚, 荷豆炒貴花蚌, 雞, 仲有一個菜, 另外加左五隻元貝, 我地話要蒜蓉粉絲蒸, 佢落單都係咁寫, 點知黎到就係砵酒焗, 之前又唔講, 有d屈感覺! 例湯, 好一般, 有味精, 唔得; 砂窩魽魚, 呢個好香好味, 不過好腥同多骨; 荷豆炒貴花蚌, 貴花蚌炒得唔好, 荷豆直頭未少熟, 失敗; 雞, 都唔記得係咩野雞,
例湯, 好一般, 有味精, 唔得; 砂窩魽魚, 呢個好香好味, 不過好腥同多骨; 荷豆炒貴花蚌, 貴花蚌炒得唔好, 荷豆直頭未少熟, 失敗; 雞, 都唔記得係咩野雞, 好一般囉; 菜就普普通通啦; 元貝都係麻麻地, 仲要係辣, 有人唔食辣架嘛! 唉! 唔知係唔係食套餐就要咁差呢?
埋單接近七舊, 唔算平, 但仲要係唔飽, 你話死未? 我諗我一定唔會再去, 請都唔去呀!