2016-05-26 246 views
好姊妹生日想食韓燒,gum岩團購見到有,又gum岩4個八婆,睇見op食評幾好,即刻買黎試下先預早book左位,順利入座,環境唔差,抽風又做得好,唔駛怕食到成身油煙味~團購套餐食物都幾豐富,有LA牛骨、護心豬肉、五花腩、春川雞肉、八爪魚、年糕、炸雞等等,最特別係有得任食韓式圍爐泡菜煎蛋及芝士,lee樣之前未試過,所以充滿期待我自己就覺得LA牛骨、護心豬肉(爽)同春川雞肉(嫩滑,少少甜)都非常出色五花腩我試左少少,不過對我黎講有少少so(我十分怕so), 朋友就覺得包生菜好好味~圍爐芝士點雞肉異常地夾,朋友覺芝士味唔夠濃,我反而覺得岩岩好,太濃味反而食唔到d烤肉鮮味~我發現係泡菜蛋生生地gei時候點烤肉食非常美味(每次打邊爐、BBQ、食韓燒都會比人話我茹毛飲血😂但係有d食物overcook就會又老又干ga ma!)唯一缺點就係會chi邊,同埋9:30pm後就無得再refill四個女人當然要叫甜品la,幾飽都仲有第二個胃叫左個宇治金時冰沫,本來無咩期望,因為對抹茶興趣不大,不過壽星女鍾意就緊係要就佢la~但係幾驚喜wor, 底層冰沬好軟滑,味道似沫茶牛奶,really nice4個8婆一見面

五花腩我試左少少,不過對我黎講有少少so(我十分怕so
), 朋友就覺得包生菜好好味~

四個女人當然要叫甜品la,幾飽都仲有第二個胃

4個8婆一見面就b lee ba la, 唔記得影相😓剩係影左最頭同最尾,唔好見怪😅
宇治金時冰沫
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday