2019-02-17
最近因為買咗yahoo團購餐而認識呢間餐廳。就咁睇個menu都幾吸引同豐富!同埋睇過佢正價個價錢真係平咗,覺得幾抵食,所以同屋企人嚟試下。首先講下佢個前菜沙律,啲沙律菜都新鮮,不過略嫌唔係好夠沙律汁,可能佢落多少少沙律黑醋會好味啲,而家就變相有啲淡口。至於小食我哋叫咗白汁青口同小城雞翼,個雞翼真係煮得幾好味, 外皮香脆而雞肉都幾嫩。 至於青口加埋個白汁,感覺非常之香滑。雖然個青口都應該係急凍嘅,不過口感唔差,食落去都唔会太梅dum dum。主菜方面,我先生叫左煎個牛扒,而我就叫咗個香煎比目魚,我媽媽就叫咗個德國咸豬手。德國咸豬手外皮好香脆,啲肉都幾嬾,絕對冇overcooked嘅情況出現,不過就少少偏鹹,但整體真係唔錯。而我嗰香煎比目魚,我略嫌個魚嘅份量少咗啲,但係佢個外皮都煎得好香口,同埋魚質都幾滑。至於我先生佢就覺得個牛扒有啲鞋,唔算太出色。最後去到個甜品,手指餅加埋個忌廉。個忌廉應該係加咗啲白朱古力既配料入去打,就咁空口食嘅話都唔會太膩,仲覺得幾好味!反而啲手指餅因為有啲咖啡汁(或者甜酒之類)浸過,我麻麻地喜歡。至於任食既甜品,四款都係芝士餅。坦白講唔算太過出色,亦都唔算難食。不
至於我先生佢就覺得個牛扒有啲鞋,唔算太出色。
至於任食既甜品,四款都係芝士餅。坦白講唔算太過出色,亦都唔算難食。不過每一件都好漏好吓 。我個人就會推介 其中一款口味(唔記得咗係咩名, 餅上面有啲黃色嘅花紋),算係咁多隻芝士餅當中最清甜最好味。
總括嚟講呢個團購餐性價比都相當之高! 不過如果冇團購優惠, 我覺得正價都算偏貴。 所以有團購優惠真係值得一試