2014-07-28 646 views
團購見到呢間以Food Court形式嘅放題店,有多國菜試又標榜係名廚主理,咁就買左同朋友去一試喇係一個地庫嘅Food Court, 地方都幾大嘅以星期日黎講都算少人,又或者可能我地早啦,六點去到仲有好多枱係吉嘅。有中西日泰越星馬等等嘅菜式,點完之後就自己去攞野飲喇有雪櫃可以自取罐裝飲品或者係旁邊有個水吧可以叫店員即場整俾你。我覺得水吧嘅野飲ok喎,有茶記嘅水準,而且快靚正,款式亦夠多食物逐一上枱,份量的確好少,少到好似試食咁,不過都無所謂,無謂食幾款就飽哂呀嗎刺身:最基本嘅三文魚都唔掂,腥之餘又唔肥美,劣。反而甜蝦ok冬陰公湯:得個椰味,唔辣又唔酸,差海南雞飯:雞係冇味嘅……飯好散唔係黃油飯……雞肉串燒:寫住推介,但係一啲都唔熱,有冇燒過都唔知。淨係食到個醬汁味同埋有啲雞軟骨係咬口雞絲粉皮:好味,麻醬夠香,加上爽口嘅青瓜絲,不錯擔擔麵:佢係有好重嘅麻嘅感覺而冇應該有嘅花生醬香味,麵質正常三文魚忌廉意粉:係全晚我唯一覺得好食嘅!份量好多,彷彿想以佢黎填飽你咁意粉係硬度適中,個汁都好creamy香口,我自己一個食哂成碟甜品,芝麻卷:唔知乜黎㗎,咬落去一pat野整體上款式係好多,但係冇樣精
係一個地庫嘅Food Court, 地方都幾大嘅
有中西日泰越星馬等等嘅菜式,點完之後就自己去攞野飲喇
冬陰公湯:得個椰味,唔辣又唔酸,差
海南雞飯:雞係冇味嘅……飯好散唔係黃油飯……
雞絲粉皮:好味,麻醬夠香,加上爽口嘅青瓜絲,不錯

甜品,芝麻卷:唔知乜黎㗎,咬落去一pat野

整體上款式係好多,但係冇樣精……咁樣落去我覺得呢個Food Court維持唔到幾耐……
2014-07-20
Dining Offer