2011-09-06
先前買落的團購8/9到期,於是早早就BOOK定5/9去食。當日BOOK左7點。去到門口見到,咦, 同屋邨餐廳相差無幾。心裡面真係沉左少少。anyway, 入左去之後,聽到4眼waiter同隔離台講話呢幾日太多人黎食團購,冇得refill泡菜同湯同白飯。@@什麼?我聽到真係呆住左,想唔食。(我當初就係見到佢任食泡菜先買)餐牌上面的確有不少款式。團購可以晌其中9款選1款。晌封面內頁有一張寫上9個數字的MEMO紙。我地問下個4眼waiter諗住房confirm下啦。點知,佢竟然串我地話:「係呀,頭先咪講左嚕。使唔使我讀一次比你聽呀? 1,2,3...」我真係把火,即刻渴停佢話:「唔使啦」最後選左2個:石頭飯﹠燒牛肉睇睇D泡菜先。普通野啦,得個魚仔好食。石頭飯冇肉的,味道淡左D,不過不失啦。牛肉個汁幾OK,甜甜地,似吉野家D牛肉。其實呢間餐廳都有唔少韓國人黎食。唔通D野食實係咁地道?隨套餐附送的蘿蔔湯味道係幾唔錯的。再次叫個4眼waiter加比我之後,佢死死氣比多左一碗我。多次提呢個4眼waiter係因為佢d服務態度真係好衰。寫呢篇食評之前睇左一睇先前的食評。原來呢個4眼waiter個朵已經臭
當日BOOK左7點。
@@什麼?
我聽到真係呆住左,想唔食。(我當初就係見到佢任食泡菜先買)
餐牌上面的確有不少款式。
我地問下個4眼waiter諗住房confirm下啦。
我真係把火,即刻渴停佢話:「唔使啦」
最後選左2個:石頭飯﹠燒牛肉
睇睇D泡菜先。
石頭飯冇肉的,味道淡左D,不過不失啦。
隨套餐附送的蘿蔔湯味道係幾唔錯的。
再次叫個4眼waiter加比我之後,佢死死氣比多左一碗我。
寫呢篇食評之前睇左一睇先前的食評。
原來呢個4眼waiter個朵已經臭左。
唔使舒舒服服咁食既朋友,都唔怕去食既。