2017-02-07 592 views
蛋蛋被我感染左 無聊就loop yahoo團購🙊上個星期佢仲係到話有間韓國炸雞有團購😮點知第2晚就買左啦 仲打埋去訂位😚星期六夜晚8:30😊$89(有$9加一 食完比)@1位 💁🏻包前菜 三重芝士薯條 一款炸雞 一罐汽水(可口可樂 雪碧 或芬達)無需打印出示QR code就得啦🙊 我地預早左好多出去 順便行街🤗地方好容易搵 所以好準時去到😄但去到 現場所見無咩人 大約得7-8枱😶蛋蛋就好得戚咁同我講 我地好準時😪前菜一坐低就送左過嚟啦我地決定左一個甜味炸雞 🐣一個原味🐥 😋落左單一陣 可樂同三重芝士先到 呢到係二人份量嚟(姐係兩張卷既份量)由於張枱太細 服務員話擺埋一齊 (奇就奇怪在 優惠卷上有三重芝士同蛋沙律二簡一 本身同蛋蛋講左一人一款再交換食 但去到佢無提及到有得簡蛋沙律 就已經同我地講 薯條幫我地擺埋一碟啦 而我地又無刻意問 因為我地都鐘意食薯條 所以無都無所謂既 如果大家係想要蛋沙律不妨問下)面啲芝士少左啲 得兩三條沾左芝士 下面係無芝士嫁😔份量唔多 所以好快食哂🤦🏻‍♀️等左十分鐘後 🐣雞都到啦 兩款一齊嚟🐥開心到傻笑的蛋蛋😚( 蛋蛋 你太可愛啦~笑🙊)熱喇喇炸起嫁原味🐥 應
蛋蛋被我感染左 無聊就loop yahoo團購🙊

面啲芝士少左啲 得兩三條沾左芝士
下面係無芝士嫁😔
份量唔多 所以好快食哂🤦🏻‍♀️
等左十分鐘後 🐣雞都到啦 兩款一齊嚟🐥
開心到傻笑的蛋蛋😚( 蛋蛋 你太可愛啦~笑🙊)
熱喇喇炸起嫁

原味🐥 應該有半隻 約有8-9件 連頸位都有
夠熱 算嫩 我捻再炸多1分鐘就會好''鞋''
皮好脆 個味真係有啲似KXC 但無KXC咁油膩
KXC個個一咬就成手油 呢個無 碟上都無咩油
感覺上健康啲 但佢個味有少少淡 唔夠入味😐
之前去韓國食過一間炸雞 好好味但唔記得叫咩名了 所以就有個對比

甜味🐥 同原味份量一樣 都係有頸位😄個皮一皮好脆 好多醬汁 但咬開都係無咩味 入面應該無醃過 所以同外皮好大對比呀 但我就覺得原味好食啲😗因爲甜味個個太甜

由於已經食左薯條飲左汽水 飽飽地
我加埋食左三舊就投降了😪
蛋蛋努力過後食剩6-7舊
我地請店員幫我地打包了😄
正常都應該食唔哂 雞既份量係多既😉
(見到有兩枱都問服務員拎盒帶走)
走既時候約9:45分

但以尖沙咀地段$97蚊一位晚餐 抵食既😂
環境唔錯 地方都算可以 唔迫先 有空間感
電視台上播緊big bang 😂
味道不過不失 要搵另一間好食過呢間唔難😪
但要搵另一間韓式炸雞價錢平過呢到就可能有啲難啦😪適合一大朋友聚會既
另外佢地另一邊位置係食燒肉既 (類似新麻蒲個種)
有機會下次會去試下佢地燒肉

2017-02-04
$97 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy