2024-02-02
最近知道土瓜環新開左間居酒屋,最特別既係以川.日fusion為餐廳主題,性價比高,岩晒鍾意食川菜同日本野既朋感覺仔,居酒屋有2層,座位之間都幾寬敞,裝修以黑色型格為主調,三五知己邊食邊傾計都會好舒服Sapporo生啤 $48 買一送一居酒屋其中一個靈魂就係酒😆而家Sapporo生啤買一送一,真係超抵,就算叫多多串燒都唔怕,可以盡情飲🍺枝豆 $28. 雞泡魚乾 $38小食造型好可愛,用小筲箕作碟,灼煮過後有淡淡豆香,粒粒飽滿🫛雞泡魚乾用味淋燒過,蘸上沙律醬再配大大啖啤酒簡直一流川日地瓜條 $48地瓜條炸得香脆,最特別既係灑上川式辣粉,加上蕃薯自身甜味,甜甜辣辣很有趣燒生蠔(2隻)$48蒜味極香,蠔肉鮮嫩,燒得火喉岩岩好雞心$12. 蘆筍豚肉卷 $38. 翠肉瓜 $16雞心我分別揀左川式同日式各1串試試,川式火辣辣,日式甜甜咸咸幾得意油甘魚鮫 $98油甘魚鮫保留原味,簡單調味已經帶出鮮味,冇過份既醬汁或味粉遮蓋着魚味,大大個都好juicy鰻魚炒飯 $98跟一般坊間鰻魚炒飯唔同,冇落到醬油一齊炒,入口味道冇咁膩,炒飯粒粒分明,飯中有鰻魚粒,另外飯面亦有半條鰻魚,裡裡外外都有鰻魚香味日式炒雜菜
Sapporo生啤 $48 買一送一
枝豆 $28. 雞泡魚乾 $38
雞泡魚乾用味淋燒過,蘸上沙律醬再配大大啖啤酒簡直一流
川日地瓜條 $48
燒生蠔(2隻)$48
蒜味極香,蠔肉鮮嫩,燒得火喉岩岩好
雞心$12. 蘆筍豚肉卷 $38. 翠肉瓜 $16
油甘魚鮫 $98
鰻魚炒飯 $98
最後用炒雜菜作結,椰菜、紅蘿蔔絲同本菇口感爽脆,加左少少木魚絲點綴,味道清甜