朋友一家老少搬咗去宋皇台附近,成日話冇乜酒樓,晚飯同做節食飯都好頭痛。終於欣榮商場開咗間新海鮮酒家,大家即刻約埋一齊試吓。酒家位於商場1樓,環境光猛,裝修雅致,職員招呼都好殷勤。未坐低已經見到有幾枱食緊燒雞,原來係即叫即製嘅炭香窯燒雞。孖寶套餐價二百幾有齊窯燒雞同自選小菜,一家人晚飯又可以多個選擇。終於我哋揀咗第二口孖寶,包括:養顏花膠走地雞煲(半隻)花膠之大及多令人相當喜出望外。大大煲熱辣辣、非常惹味。清蒸沙巴花尾斑(約2斤)斑魚真係非常足秤!蒸魚相當新鮮仲蒸得剛剛好。魚肉嫰滑入口鮮味。我哋仲叫咗芹香雞絲海蜇同啫啫肉碎芥蘭煲。特別喜歡芥蘭煲裏面嘅惹味蝦乾,送飯送酒都一流。最開心仲送埋紅豆沙糖水做甜品,食物份量大、熱度足,服務員服務又細心。聽隔離枱班老友記話,脆皮燒鵝皇同叉燒都好正,脆皮燒鵝皇可以媲美著名燒鵝店㖭😎!

終於我哋揀咗第二口孖寶,包括:
養顏花膠走地雞煲(半隻)
花膠之大及多令人相當喜出望外。大大煲熱辣辣、非常惹味。
清蒸沙巴花尾斑(約2斤)

我哋仲叫咗芹香雞絲海蜇同啫啫肉碎芥蘭煲。特別喜歡芥蘭煲裏面嘅惹味蝦乾,送飯送酒都一流。最開心仲送埋紅豆沙糖水甜品,食物份量大、熱度足,服務員服務又細心。聽隔離枱班老友記話,脆皮燒鵝皇同叉燒都好正,脆皮燒鵝皇可以媲美著名燒鵝店㖭😎!