土瓜灣同紅磡嘅交界有間都幾出名下嘅米線🙆🏻‍♀️ 見到土瓜灣街坊group之前有人話呢間貴緣小鍋米線幾好食 講左好耐終於得閒去食啦🤣🤣.🐷豬骨鮮濃湯 👅8/10 $29個湯唔可以揀辣 fix死左係唔辣嘅 咪道都ok我揀左紅薯粉 好好食 好彈牙又索湯🤣配料逐樣加:+$8 墨魚丸: 2粒大大粒 口感非常好 有啲煙韌 幾彈牙 似係手打的!+$9 炸魚皮: 好大碟 以為得兩三塊… $9咁多炸魚皮好抵食😂我就最中意攞啲炸魚皮擺落啲湯到浸佢兩秒嘅 浸落湯嘅時候聽到炸魚皮有少少「霹靂啪喇」嘅聲好正🤣🤣+10 肥牛: 非講笑 佢啲肥牛好香牛味 好過之前喺土瓜灣一間幾出名嘅米線舖嘅肥牛好食好多….🐷特濃新鮮蕃茄湯 👅8.5/10 $34轉左做芽菜底🙆🏻‍♀️ 蕃茄湯都真係幾濃 成碗都紅色😂🍅+$8 蘿蔔: 蘿蔔好淋好入味 超好食(真心推🙆🏻‍♀️)+$10滷水豬肚:豬肚份量多 爽口+$10 豬軟骨: 豬軟骨大嚿 索左嘅蕃茄湯底嘅味🤣🍅 幾好食.🐷蒜泥白肉肉 👅8/10 $27佢個名係有兩個「肉」字 究竟有咩故事..😂切到薄薄 唔係好辣🙆🏻‍♀️ 好香蒜泥味🧄 好食🙆🏻‍♀️.🐷貴緣雞絲火山 👅8/10 $27有個

🐷豬骨鮮濃湯 👅8/10 $29
個湯唔可以揀辣 fix死左係唔辣嘅 咪道都ok
我揀左紅薯粉 好好食 好彈牙又索湯🤣
配料逐樣加:
🐷特濃新鮮蕃茄湯 👅8.5/10 $34
轉左做芽菜底🙆🏻‍♀️
蕃茄湯都真係幾濃 成碗都紅色😂🍅
+$8 蘿蔔: 蘿蔔好淋好入味 超好食(真心推🙆🏻‍♀️)
+$10滷水豬肚:豬肚份量多 爽口
🐷蒜泥白肉肉 👅8/10 $27
佢個名係有兩個「肉」字 究竟有咩故事..😂
切到薄薄 唔係好辣🙆🏻‍♀️ 好香蒜泥味🧄 好食🙆🏻‍♀️
🐷貴緣雞絲火山 👅8/10 $27
有個汁淋落去嘅 雞絲份量好多好多!!! 真係一座「山」😂 唔淋個汁都有少少味 淋左都唔係好辣 係有種麻辣嘅麻味 辣味唔重 所以相信好多人都岩食的🤣
雞絲仲可以擺落去碗粉到食🤣 好味🤣
味道👅:8.5/10