有日去完土瓜灣探朋友。。經過見到間泰國野好似好地道咁。。咁就入左去試試佢😏點個有意外驚喜‼️佢保持住泰國野食嘅傳統之餘。。加左少少自己嘅諗頭。。煲仔飯就香港嘅地道野食加埋泰國嘅海南雞飯。。個效果又幾好咁。。飯焦加埋滑捋捋嘅雞。。ᗰᗩTᑕᕼ埋一齊又有另一番風味。。我仲叫左個蝦餅皮蛋。。個名就好似好豐富咁。。所以都叫左黎食。。佢將蝦膠包住個皮蛋再炸。。我本身都好驚佢會炸都好乾。。但出黎啱啱好。。外脆內軟👍🏼👍🏼泰國嘢。。我梗係有叫埋生菜包啦👍🏼👍🏼都係我鍾意嘅味。。呢間好想再去食埋其他野。。值得推介👍🏼..🥚泰式炸蝦餅皮🥗香辣肉碎生菜包🍲海南雞煲仔飯..📍 來泰巷 (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道370-376號海潤大廈地下5號舖..@thealleyrestaurant_hk ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#food
有日去完土瓜灣探朋友。。
經過見到間泰國野好似好地道咁。。咁就入左去試試佢😏
點個有意外驚喜‼️
佢保持住泰國野食嘅傳統之餘。。加左少少自己嘅諗頭。。
煲仔飯就香港嘅地道野食加埋泰國嘅海南雞飯。。
個效果又幾好咁。。飯焦加埋滑捋捋嘅雞。。
ᗰᗩTᑕᕼ埋一齊又有另一番風味。。
我仲叫左個蝦餅皮蛋。。個名就好似好豐富咁。。
所以都叫左黎食。。佢將蝦膠包住個皮蛋再炸。。
泰國嘢。。我梗係有叫埋生菜包啦👍🏼👍🏼
都係我鍾意嘅味。。
呢間好想再去食埋其他野。。值得推介👍🏼
🥗香辣肉碎生菜包
🍲海南雞煲仔飯
📍 來泰巷 (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道370-376號海潤大廈地下5號舖
@thealleyrestaurant_hk
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#thealley#thealleyrestaurant#thaifood#thaifoodhk#tokwawan#tokwawangood#來泰巷#泰國美食#土瓜灣美食

🥗香辣肉碎生菜包 🍲海南雞煲仔飯
🥗香辣肉碎生菜包 🍲海南雞煲仔飯