2019-07-06 1249 views
呢間餐廳就係朋友介紹嘅,係一間樓上食土耳其菜地方。上去之前要預約,同埋要揀埋菜單。 好似菜單每一期都唔同。個環境有兩張大枱,有好多梳化,個佈置都幾特別。咁我哋今晚呢就落咗四個菜,第一道呢就係雞入面釀咗啲飯,然之後有啲salad擺底。 個廚師就話呢隻雞用乳酪醃過,所以就算連雞胸都好嫩滑。 跟住雞入面就有飯,飯吸收晒雞嘅味道所以我覺得都幾好食。 廚師話,土耳其啲小朋友唔鐘意食飯, 所以屋企人會用好多方式嚟煮飯。 第二道菜就係煎粟米餅,廚師話佢哋個粟米餅係即叫即整,有好大量嘅粟米好少粉漿,所以炸嘢出嚟冇乜粉感, 而且我唔覺得熱氣。第三道菜係重頭。 係一條炸魚,係一條特別炸魚。廚師會將肉拆出嚟,但係塊魚皮就保持完整。 跟住將啲魚溝埋其他材料再塞返入個魚皮度再拎去炸。 條魚嘅味道好鮮好突出, 加埋炸左嘅外皮, 真係第一次食咁特別嘅煮法! 第四道菜係魷魚, 不過就冇咩特別。 好食。
呢間餐廳就係朋友介紹嘅,係一間樓上食土耳其菜地方。
上去之前要預約,同埋要揀埋菜單。 好似菜單每一期都唔同。
個環境有兩張大枱,有好多梳化,個佈置都幾特別。

第四道菜係魷魚, 不過就冇咩特別。 好食。