2022-05-15 63 views
今次嚟到佐敦幫襯呢一間🇹🇷土耳其餐廳,地方唔大,但係竟然有土耳其雪糕🍦賣,不過今日淨係想食鹹嘢,所以主力都係買咗土耳其佬卷。 我同朋友分別嗌咗:脆皮雞卷$78朋友嗌咗呢一個雞卷🍗,果然香脆,睇住師傅攞出嚟將件雞扒切成一塊塊,再用生菜、醬汁包起來🫙,咬落口仍然有卡擦卡擦嘅聲音。烤羊肉卷$88最鍾意就係食佢嘅羊肉卷🐑,唔會好似蒙古羊肉嘅羊騷味, 佢嘅香料亦都唔會蓋過羊肉嘅味道,總體而言亦都唔會係一個咸字,加埋生菜,感覺都幾健康同埋清新。🥰朋友一陣間去健身,我哋仲嗌多杯$48嘅 Mango smothie🥭不同於美國或者係歐美國家嘅奶昔,我覺得土耳其嘅奶昔唔會好甜,同埋芒果應該揀咗巴基斯坦種,相較起泰國或者係越南呢啲食開嘅芒果品種,佢唔會極之甜,但有淡淡的芒果幽香,我覺得佢其實同奶昔更加相夾。😁——————為食分界線——————📍 Turkeyano (油麻地)油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $80#mariofatfat #hkfoodie #
我同朋友分別嗌咗:

脆皮雞卷$78

烤羊肉卷$88

——————為食分界線——————
📍 Turkeyano (油麻地)
油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #馬利奧土耳其菜 #Turkeyano #油麻地 #彌敦道 #脆皮雞卷 #烤羊肉卷 #土耳其 #土耳其佬卷 #kebab #香脆 #Mangosmothie #mango #smothie